Noud van Melis
0

Held van 1957: Noud van Melis

Noud van Melis, geboren op 10 februari 1924 en overleden op 8 augustus 2001, is oprecht een van de meest spraakzame voetballers uit de geschiedenis. Zijn positie was centrumspits, en daar was hij verrekte goed in! Vanuit RKVV Tongelre verhuisde hij in de tweede helft van de jaren 40 naar EVV. EVV kennen we nu als FC Eindhoven. Met EVV won van Melis twee keer de afdelingskampioenschappen, 1953 en 1954. In 1954 won EVV ook de landskampioenschappen. In de finale van de landskampioenschap scoorde van Melis maar liefst drie keer. Eindstand EVV – DOS, 3-1.

Voor het Nederlands elftal speelde van Melis 13 interlands, hierin wist hij 15 keer te scoren. Onder andere in de volgende WK kwalificatie wedstrijden:

• 26 mei 1957. Oostenrijk – Nederland. Hij scoorde de 0-1 en de 0-2. Uiteindelijk verloor Nederland met 3-2 door de doelpunten van Oostenrijk
  • 11 september 1957. Luxemburg – Nederland. In de 35ste minuut scoorde van Melis al de 1-5. De uitslag werd uiteindelijk 2-5.