0

Aftellen naar PSV – Ajax!

Zondag a.s. kan PSV kampioen worden tegen directe titelkandidaat Ajax! Ontdek hoe groot de kans is dat het gaat lukken en kom in de stemming met de meest spectaculaire goals uit de edities van voorgaande seizoenen!

De spanning bereikt bijna het kookpunt en er wordt door liefhebbers en analytici volop gespeculeerd over de uitslag! De PSV-fans hebben al het vertrouwen in het kampioenschap en groot gelijk hebben de fans, aangezien de laatste 10 kampioenswedstrijden 9x direct werden gewonnen! Maar één keer verspeelde PSV punten in de kampioenswedstrijd van 2008 tegen FC Twente, toch werd PSV dat seizoen alsnog kampioen.

Rivaliteit

De rivaliteit tussen PSV en Ajax is groot en dat heeft voor fantastische momenten gezorgd de afgelopen 100 jaar! Ajax heeft inmiddels 33 landstitels weten te bemachtigen en PSV is dus op weg naar hun 24e. De laatste keer dat PSV kampioen werd in een duel tegen Ajax was in 1963, waarbij Mister Ajax Sjaak Swart himself in het veld stond als speler.

De strijd is na die 100 jaar niet minder geworden en Ajax heeft nog een appeltje te schillen met PSV sinds het seizoen van 2015/2016. Tegen de verwachtingen in eindigde de wedstrijd tussen Ajax en de Graafschap in een gelijkspel, waardoor PSV er op het laatste moment met de schaal vandoor ging!

Afgelopen wedstrijden

Maar ook bij PSV leek het even mis te gaan vier weken terug, toen het met maar liefst 5-0 verloor bij Willem ll. Hierna herpakte de ploeg van Philip Cocu zich goed en boekte twee ruime thuiszeges tegen VVV-Venlo en NAC Breda. Vorige week viel toch haast het Eindhovense feestje in duigen toen het met 2-0 achter stond tegen de Alkmaarse ploeg AZ. Dit wist PSV nog in het slotkwartier recht te trekken tot een 2-3 winst! Kan PSV nog één keer door het oog van de naald kruipen of is het geluk nu écht op?

Ajax speelt afgelopen maand steady en heeft in de laatste 4 wedstrijden geen punten verspeeld. Wel waren de overwinningen op Heracles en FC Groningen nipt. Met name het duel tegen Groningen vergde veel van de Amsterdamse selectie. Zo misten de Groningers een penalty, kreeg Ajax rood, maar wisten de Amsterdammers tóch nog in de 89e minuut te scoren!

Wat denken jullie? Kan Cocu zijn 3e schaal als PSV-coach pakken óf wordt die voor zijn neus weggekaapt?

Hoogtepunten uit het verleden

Kom alvast in de stemming met deze compilatie hoogtepunten! 
https://www.youtube.com/watch?v=TinEL4zNcFs

Wat Tip jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

deTipsters