Race Nieuws
0

Race Nieuws

Silverstone

Silverstone overweegt na 2019 de samenwerking met de Formule 1 te beëindigen.
De eigenaren van het Britse circuit Silverstone denken er over om uit de Formule 1 te stappen. Het contract, wat loopt tot 2026, kan in 2019 beëindigd worden mist de eigenaren dit in 2017 aan Bernie Ecclestone laten weten.  De reden voor de mogelijke beëindiging van de samenwerking is de financiële kostenpost. Ondanks 139.000 bezoekers afgelopen jaar is Silverstone niet in staat het financieel rond te krijgen. Is dit een gevolg van het absurde bedrag wat Bernie Ecclestone vraagt aan de circuits? Wat we zeker weten is dat Duitsland al is afgehaakt, is Silverstone de volgende?

Silverstone organiseerde de eerste Formule 1 race in 1950 en heeft sinds 1987 een vaste plek op de racekalender. Hier nog even de beelden van die beauty van een inhaal actie van Verstappen op Rosberg!

Dakar

De kanshebber Carlos Sainz (zijn vader) heeft in de vierde etappe van de dakar2017 een zware crash gehad.
Hij leek een goede kanshebber voor de leiding van de rally, toen hij kort voor de finish zijn auto crashte. “Het was in een hoek waar we zo snel op af kwamen,” zei Sainz. “Tijdens het remmen rolde de auto om zijn zijkant, ik rolde, op en neer, en kwam in een ravijn 10-15 meter dieper tot stilstand. “Ik rugpijn, vooral in mijn onderrug en verschillende spieren. Nogmaals, we hadden zo veel tijd verloren aan het begin van de etappe en waren dus continue bezig met het goedmaken van deze verloren tijd. Je neemt meer risico’s en dan kunnen deze dingen nou eenmaal gebeuren.” Sainz classificeerde zich meer dan twee uur vanaf rally leider Cyril Despres na de vierde etappe. Dit heeft er toe geleid dat hij zich officieel heeft teruggetrokken uit de dakar 2017. Bekijk hier beelden van de crash.

Indycar

De Indycar series 2017 is vanaf 13 maart te zien op ziggo sport totaal.  Wij kijken er erg naar uit, volgas zonder grenzen racen over circuits rond de wereld. Benieuwd of deze vorm van racen ook iets voor jou is? Bekijk hier de trailer!

Formule 1

Wie rijdt volgend jaar waar en wat deed Max Verstappen en tijdens de kerstdagen?

Geef een reactie