0

Tips voor de kampioenswedstrijd PSV – Ajax

Vandaag is het zover! Om 16.45 zal de strijd om het kampioenschap losbarsten in Eindhoven. PSV kan kampioen worden tegen directe titelconcurrent Ajax! Wij van de Tipsters willen jou en jouw vrienden nog even wat tips meegeven om deze Eredivisie-strijd te kunnen vieren (of snel te vergeten)!

Tip 1: Neem maandag vast vrij.

Of je nu voor PSV of voor Ajax bent maakt even niet uit; die maandag moet je gewoon vrij hebben! Als PSV kampioen wordt zal de huldiging pas op maandag plaatsvinden. Dus PSV-fans opgelet: het feestje in Eindhoven duurt niet één, maar twee dagen! Als Ajacied daarentegen wil je gewoon heel graag op maandag eventjes niet geteisterd worden door je Eindhovense collega’s. Dat vinden wij ook een prima reden om nog een dagje ‘vanuit huis te werken’!

Benieuwd hoe de huldiging van 2016 eruit zag in Eindhoven? Check deze video!

Tip 2: Kies een geschikte plek om de wedstrijd te zien

Aangezien het risico van de wedstrijd hoger ligt dan normaal heeft Eindhoven er voor gekozen om géén schermen in de stad te plaatsen, waarop toeschouwers kunnen kijken. Hierdoor is het extra slim om vast een gezellige plek uit te kiezen of zelfs te reserveren! De kroegen in Eindhoven bereiden zich gelukkig wel voor op de wedstrijd en zullen dan de wedstrijd ook veelal uitzenden. Ons advies: ga vroeg, want er wordt topdrukte verwacht in deze cafés! Wil je garantie dat je de wedstrijd op je gemakje kunt kijken? Haal dan genoeg bier, fris en snacks in huis en nodig je vrienden uit om bij je thuis te komen kijken. Nét zo gezellig!

Tip 3: Vermijd je minder sportieve vrienden na een verlies

Als je ergens geen zin in hebt na een nederlaag dan is het wel dat commentaar van jouw vrienden (of vijanden). Sluit jezelf, inclusief sociale media, na de wedstrijd gewoon eventjes af. Neem gewoon even 24 uur de tijd om af te koelen en het te laten bezinken. Wil je toch in discussie gaan over de wedstrijd? Gebruik dan een van onderstaande drogredenen die altijd werken!

Voor de Ajacieden als Ajax verliest

‘PSV kampioen? Bullshit. WZAWZDB.’’

‘Zie je dit Ajax-shirt? Zie je die 3 sterren? Wij zijn dus nog steeds beter!’

‘PSV had de scheidsrechter mee, die durft toch niet tegen ze te fluiten onder zulke druk!’

‘PSV had gewoon geluk dat Ajax zoveel trainerswisselingen heeft gehad afgelopen seizoen!’

Voor de PSV’ers als PSV geen kampioen wordt

‘Ach, zo houden we het toch spannend! Dan worden we volgende week wel kampioen.’

‘Nu kunnen we volgende week tenminste een fatsoenlijk feest geven, inclusief schermen in de stad!’

‘We hebben dan ook wel een ontzettend zwaar programma gehad afgelopen weken.’

‘Sjaak Swart heeft in 1963 al moeten meemaken dat PSV kampioen werd tegen Ajax. We vinden het lullig om hem dat nogmaals aan doen!’

 


Wat Tip jij?