0

TOM DUMOULIN WINT DE RONDE VAN ITALIË!!!

SPEKTAKEL, SPEKTAKEL!! Tom Dumoulin heeft met een weergaloze tijdrit de Ronde van Italië in de wacht gesleept! Hij bleef zijn grootste concurrent, Quintana, ruim voor en behaalde de tweede plek in de tijdrit. De Nederlander Jos van Emden was nog iets sneller dan Dumoulin en pakte de eerste plek.

53 seconden. Dat is wat Dumoulin had goed te maken ten opzichte van Quintana. Heel erg lang bleef het echter niet spannend. Bij de eerste tussentijd was het al duidelijk dat Dumoulin hard op weg was naar de zege. Quintana reed virtuaal nog op roze maar aan alles bleek dat hij het niet vol zou kunnen houden.

Eenmaal gefinisht was de spanning nog even om te snijden omdat er natuurlijk nog geen uitsluitsel was. Rooskleurig was het echter wel. De grootste concurrenten was inmiddels al nergens meer te bekennen en op Quintana had Dumoulin een voorsprong van een minuut.

Toen Quintana eenmaal over de finish was, was het duidelijk: Nederland heeft voor het eerst in 37 jaar weer een winnaar van een grote fietsronde; en zijn naam is Tom Dumoulin!

Wat Tip jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

deTipsters