0

Geen straf voor versnellingsbakwissel Verstappen

Door het probleem met de versnellingsbak van Verstappen moet Red Bull de bak voor de race van Mexico vervangen. Normaliter mag elke rijder niet meer dan 1 versnellingsbak in 6 opeenvolgende races gebruiken. In artikel 23.6a van de reglementen schrijft hierover:

“Elke coureur mag niet meer dan één versnellingsbak gebruiken in zes opeenvolgende races waaraan zijn team deelneemt. Mocht een bolide een vervangende versnellingsbak nodig hebben, dan wordt hij vijf plaatsen teruggezet op de start grid voor de betreffende race.”

Een uitzondering op de regel luidt:

“Wanneer een coureur binnen de eerste zes races de finish niet haalt door redenen die buiten de macht van de rijden en/of het team liggen mag er voor het eerstvolgende evenement een nieuwe versnellingsbak gemonteerd worden. Wanneer de reden voor de FIA wordt geaccepteerd mag dit zonder de straf van 5 plaatsen terugzetten.”

GP van Mexico

Dit houdt in dat Max Verstappen tijdens de race in Mexico geen gridstraf van 5 plaatsen zal krijgen voor de wissel van zijn versnellingsbak. Dit is goed nieuws aangezien Verstappen heeft aangegeven erg uit te kijken naar de GP van Mexico.

Wat Tip jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

deTipsters