Austin 2016 - detipsters.nl
0

Austin 2016 | Coureurs blikken vooruit

Het is alweer de vijfde keer dat de Formule 1 op bezoek is op het circuit van Austin. Over het algemeen zijn de coureurs aardig te spreken over dit relatief nieuwe circuit. De coureurs van Redbull en Mercedes blikken vooruit op het raceweekend van Austin 2016.

Red Bull

Max Verstappen: “Het circuit in Austin is een nieuwe maar uitdagende baan. Het is een vrij nieuw circuit maar het bevat aardig wat oude trekjes. Bocht 1is erg wijd en geeft veel inhaalmogelijkheden, en dan de eerste sector, een grote S-bocht. Het is een beetje zoals Silverstone en Suzuka. Over het algemeen een erg leuk circuit om te racen.”

Daniel Ricciardo: “Austin in één woord? Geweldig! Het kan zo maar voorkomen dat je in bocht 1 al met vier auto’s naast elkaar rijdt. Over het hele circuit zijn enorm veel inhaal mogelijkheden en dat houdt zo’n race gewoon spannend. Ook buiten de baan is Austin geweldig, zo heb je Pete’s Pianobar en Rainey Street. De lokale muziek brengt een unieke sfeer met zich mee.”

Mercedes

Nico Rosberg: “Het is een geweldig circuit, met een aantal uitdagende secties en een paar goede mogelijkheden om in te halen. De stad zelf is geweldig en ik weet zeker dat iedereen in de paddock uitkijkt naar dit raceweekend. Vorig jaar liep deze race uiteraard niet helemaal af zoals we wilde, maar ik kijk ernaar uit om dat dit jaar helemaal recht te zetten. Hopelijk zijn de weersomstandigheden wat beter dan vorig jaar. Ik hoop voor de fans dat het droog blijft. Al waren ze vorig jaar in de regen geweldig, ze hebben gewacht dat het opdroogde en we de baan op konden.”

Lewis Hamilton: “Ik zal niets maar dan ook niets aan de toeval overlaten deze race. Ten eerste, we zijn weer terug in de Verenigde Staten – wat voor mij voelt als een tweede thuisrace. Ik hou van het land, de cultuur, de mensen en de baan, dus ik kan niet wachten om te racen. Ik heb een aantal goede herinneringen aan Austin, met drie overwinningen uit vier races en, natuurlijk, won ik vorig jaar de titel tijdens deze race. Dat was, zonder twijfel, één van de hoogtepunten uit mijn carrière.”

Geef een reactie